Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СРЕДБА НА БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИКОТ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ГРАДОВИ СО ЕЗЕРА
Untitled Document

Градоначалникот Бакрачески денеска имаше работна средба со Џулио Приџони, претставник на на “Европската мрежа на градови со езера“ и член на UNEDEC – тело на Обединитети нации за Универално образование  во Женева и УНЕСКО во Париз.

На средбата најмногу стана збор за проектот кој од средината на овој месец ќе се спроведува од 6 општини партнери од “Европската мрежа на градови со езера“, два тур-оператори и една невладина организација. Проектот е поддржан од COSME - Европска програма за “Поддршка на конкурентен и одржлив развој на туризмот“. Главна цел на проектот е екстензија на туристичката сезона, а целна група е повозрасната генерација на гости. Предвидено е проектот да трае 15 месеци, а буџетот е 350 илјади евра. Покрај Охрид, учествуваат и Исео од Италија, Манзанарес –Шпанија, Лејтрим од Ирска, Блед – Словенија и Кандиа Канавесе од Италија.

На средбата стана збор и за учеството на Охрид на  “Фестивалот на езерата“, кој традиционално се одржува во Исео Италија од 27 мај до 2 јуни.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1340  пати
Објавено на: 07.04.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©