Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА ОБЈАВЕНИОТ КОНКУРС НА ТЕМА : „ ЕСЕНТА СОБИРА СЕМИЊА ЗА ЦВЕТОВИ ВО СИТЕ ГОДИШНИ ВРЕМИЊA“
Untitled Document

Жири комисијата ги разгледа пристигнатите литературни и ликовни творби и изврши избор на најдобрите литературни и ликовни трудови.

Од пристигнатите литературни творби награди освоија :


-   Прва награда во висина од 7.000,00 денари  Кристина Цветкоска, IX одделение од ОУ „Христо Узунов“ Охрид
-   Втора награда во висина од 5.000,00 денари, Викторија Печијареска VIIоддение, од ОУ„Григор Прличев“ Охрид  
-   Трета награда во висина од 3.000,00 денари, Наум Палоски VIII одделение, од ОУ „Св.Наум Охридски“ с.Пештани ,Охрид


Од пристигнатите ликовни творби награди освоија :


-  Прва награда во висина од 7.000,00 денари  Петар Илоски,III одделение, од ОУ „Кочо Рацин “,  Охрид  
-  Втора награда во висина од 5.000,00 денари Ева Јанкоска, III  одделение, од ОУ„Григор Прличев“ Охрид  
-  Трета награда во висина од 3.000,00 денари Корај Ахмед , II одделение , од ОУ„ Братство Единство“ Охрид    
   

 Се молат наградените ученици во придружба на родител да достават трансакциски сметки во Одделението за заштита и влијание врз животната средина при Општина Охрид ,во канцеларијата на ул. Димитар Влахов  над Црвен крст  Охрид, секој работен ден од 8.00 до 16.00 часот .

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1415  пати
Објавено на: 03.10.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©