Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
РАСЧИСТЕН КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС ВО БЛИЗИНА НА ХОЛАНДСКИОТ ПАРК
Untitled Document

Во зависност од временските услови и вегетациониот период на растителниот свет во Охридското Езеро,  екипите на Ј.П.”Охридски Комуналец” редовно спроведуваат акции за чистење на крајбрежниот појас по градскиот кеј. По налог на општинскот инспекторат оваа работна седмица се реализира  чистење на наносите од муљ, трска и натрупан комунален отпад во крајбрежниот појас  во близина на Холандскиот Парк. Чистењето, подигањето и транспортот на наносите од муљ се изведуваше со багеровање со специјална механизација (ровокопач-ИЦБ и  камион ФАП), при што се подигнати околу 20 м3 муљ.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1285  пати
Објавено на: 10.02.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©