Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЈАВНА РАСПРАВА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ДРВОРЕДОТ НА ул.„КУЗМАН КАПИДАН“ -ОХРИД
Untitled Document

Општина Охрид по барање на жителите на ул.„Кузман Капидан“ – Охрид, а заради  уредување на дрворедот на истоимената улица, на ден 09.06.2015год, во 13часот во големата  сала на Општина Охрид, организира јавна расправа.
 Се покануваат жителите од ул.„Кузман Капидан“- Охрид и сите други заинтересирани граѓани да земат учество на јавната расправа и да ги изнесат своите ставови и размислувања во врска со уредувањето на оваа улица која е главен приод до Св.Климентовата црква .

Група граѓани, жители на ул.„Кузман Капидан“ до Градоначалникот, Секретарот, Советот на Општина Охрид, Инспекциските служби, како и до Комисијата за превземање на мерки и активности за отстранување на дрва  на територијата на Општина Охрид, достави барање за ургентно санирање на дрворедот на горе споменатата улица. Во барањето се наведува дека дрвата се стари 60-70 години, некои од нив се исушени, деградирани и енормно високи. Истакнуваат дека најголеми проблеми настанале минатата зима по обилните снежни врнежи, при што паднале повеќе гранки и оштетиле дел од покривите и олуците.
Граѓаните предлагаат да се исече целиот дрворед и да се засади нов, а целиот простор хортикултурно да се уреди, како и да се постават клупи и канти за отпад.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1345  пати
Објавено на: 04.06.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©