Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЌЕ СЕ АСФАЛТИРААТ ТРИ ЛОКАЛНИ ПАТНИ ПРАВЦИ
Untitled Document

Во рамки на годишната програма на Секторот за комунални дејности,сообраќај и улици за асфалтирање на улици и патишта низ руралните средини, а со средства од Агенцијата за поддршка на руралниот развој при Владата на РМ, Општина Охрид заедно со изведувачот АД “Илинден“   наредниов период ќе   асфалтира  три локални патни правци на територијата на Охрид.

Ќе се асфалтираат, локален патен правец до с.Велестово(втор дел) во должина од 2 000 метри, локален патен правец од с.Вапила до с.Ливоишта во должина од 1 900 метри и локален патен правец во населба Рача кај месност Кромидишта со вкупна должина од 900 метри. Трите локални патни правци  се со вкупна должина од 5000 метри.

Во мометов градежната оператива на АД „Илинден“ активно работи на припемни активности за почеток на асфалтирањето на локалниот пат до с.Велестово. Се подтовува трасата на патот за асфалтирање и се работи на негово  делумно проширување .
Вкупната вредност на оваа инвестиција изнесува околу 30 милиони денари.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1365  пати
Објавено на: 17.02.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©