Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ БАРА СООДВЕТЕН ПРСТОР ЗА СЕДИШТЕ НА ОХРИДСКАТА АКАДЕМИЈА НА ХУМАНИЗМОТ
Untitled Document

Градоначалникот Никола Бакрачески, претседателот на Охридската академија на хуманизмот Јордан Плевнеш и директорот на ОСУ „Св. Климент Охридски“ Звонко Трпески , денеска  имаа средба на која се разговараше за изнаоѓање на соодветен простор  во кој ќе биде седиштето на академијата. Покрај за чинот на доделувањето на Светската награда на хуманизмот, просторот ќе биде и постојана поставка на дела и документи на досегашните и идните добитници на оваа високо признание, кое досега го имаат добиено единаесет светски познати интелектуалци.Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1335  пати
Објавено на: 20.01.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©