Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
НАПРАВЕН УВИД ВО СОСТОЈБАТА НА ОХРИДСКИОТ ЧИНАР
Untitled Document

Државниот инспектор за природа, Хасан Рустеми, денес изврши увид во состојбата на охридскиот чинар, по вчерашното мало оштетување на горните гранки од стеблото. Рустеми беше запознат со повторениот јавен оглас за санација и ревитализација на чинарот, што одделението за заштита и влијание на  животната средина го распиша вчера.

Потсетуваме дека со годишната програма на одделението за заштита и влијание на  животната средина, предвидени се средства за целосна  санација и ревитализација на чинарот, со која на најсоодветен начин ќе биде заштитен еден од најпрепознатливите симболи на Охрид.

 

Прочитано:  162  пати
Објавено на: 12.03.19
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©