Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЗАВРШИ 66 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
Untitled Document

Денес се одржа 66 Седница на Советот на Општина Охрид, во која доминираа точки од урбаната сфера, односно одлуки за легализација на бесправно изградени објекти. Покрај точките за легализација, беа усвоени и нацрт детални урбанистички планови за шесттата и петнаесеттта урбана заедница. Со мала советничка дебата поминаа и точките за давање на согласнот на годишниот план за вработување во јавните претпријатија “Охридски Комуналец“ и “Градски пазар“

Од денес на местото на советничката  Жаклина Лазареска, која во наредниот период ќе ја извршува пратеничката функција, беше верификуван мандатот на Јасмина Маркоска од СДСМ.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1400  пати
Објавено на: 25.01.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©