Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЗАПОЧНУВА „OHRID CRAFT EXPO“
Untitled Document

Вечерва во 20 часот започнува Манифестацијата Ohrid craft expo.

Манифестацијата „Ohrid craft expo“- 17 до 19 август 2017 година ги вклучува елементите на промовирање на занаетчиството и занаетчиите, односно нивните производи и услуги.

Приближувањето кон младите луѓе и граѓаните , поттикнувањето  континуирана кампања за промоција на занаетчиството како фактор за економски развој за зачувување на традицијата и културата на нашата земја, како и можност за подобрување на квалитетот на живеење на граѓаните кои се занимаваат со занаетчиска дејност е целта на одржувањето на оваа манифестација.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1367  пати
Објавено на: 17.08.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©