Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО
Untitled Document

Во рамките на проектот  SCBE/ TBC за подобрување на претприемништвото во прекуграничната област Лерин- Охрид- Солун, се организираат бесплатни обуки за невработени лица,млади претприемачи и старт ап компании од Југозападниот регион.

Поканата и начинот на пријавување може да ги преземете тука...


ПРЕДМЕТ: Пријавување за бесплатна обука за развој и подобрување на претприемништвото во Југозападниот регион

Датум: 06.06.2017

Почитувани во рамките на проектот за Подобрување на претприемништвото во прекуграничната област Лерин-Охрид-Солун, преку воспоставување на нови претпријатија и подобрување на постоечките, планирано е да се спроведе обука за развој на претприемништвото со цел постигнување на економски развој, самовработување и отварање на нови бизниси.

За таа цел, Ве покануваме да се пријавите на предвидената десетдневна обука која ќе се одржи во период од 15.06.2017 до 30.06.2017 во Охрид. Обуката е наменета за сите невработени лица, како и млади претприемачи и старт ап компании од Југозападниот регион.
Учесниците треба да бидат од следните сектори:

 Образование
 Граѓански сектор
 Приватен сектор
 Јавен сектор

Обуката ќе биде реализирана од страна на стручни професори и експерти.

Сите заинтересирани своето учество можат да го пријават на следниот линк, најдоцна до 12.06.2017 (понеделник). За подетални информации во врска со обуката, ќе бидете дополнително информирани.

Со почит, SCBE/TBC, проектен тим
Лица за контакт Марија Алексова Ѓоко Зороски, проектен координатор 070-786-808 aleksova.m@yahoo.com 075-557-377 scbe_tbc@ohridler.gov.mk

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1431  пати
Објавено на: 08.06.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©