Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦА „ПИТУ ГУЛИ“
Untitled Document

Екипи на Јавното претпријатие „Нискоградба“ на улица „Питу Гули“изведуваат градежни активности за изградба на сливници и премини за одведување на атмосферска вода по целата должина на улицата. Со овај зафат се решава собирањето и одведувањето на атмосферските води кои до сега се мешаа со канализацијата и претставуваа дополнително оптоварување на мрежата за одведување на отпадните води и колекторскиот систем.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1316  пати
Објавено на: 01.07.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©