Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ АСФАЛТИРА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ОХРИДСКА БАНКА
Untitled Document

Започна асфалтирањето   на прекопите на кружната раскрсница  на пресекот од  улиците  „Туристичка“ и „Македонски Просветители“. Асфалтирањето се одвива во две фази.Во  првата  фаза  се  поставува   носив слој на асфалт а активноста  се очекува да биде завршена за околу 3 работни дена. Во втората фаза  ќе се поставува  уште еден слој  на асфалт,по што ќе се пристапи кон поставување на хоризонтална и вертакална сигнализација.

На овој простор паралелно се извршуваат и  подготвителни активности за оформување на секундарниот кружен тек, по што ќе следува негово асфалтирање исто така во две фази.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1306  пати
Објавено на: 01.12.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©