Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ РАСЧИСТУВА РЕЧНОТО КОРИТО НА СУШИЦА
Untitled Document

Со акцијата за расчистување на реките во охридскиот крај се опфати и река Сушица. Екипите на „Паркови и зеленило„ го расчистуваа речното корито на Сушица по нејзиното течение по ул.„15-ти Корпус„, „Кленоец„ и „Прилепска„ . Како би се обезбедил непречен проток на речните води во есенскиов период, се отстранува жбунестата вегетација и натрупаниот градежен шут од речното корито, а околниот простор се коси.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1315  пати
Објавено на: 02.10.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©