Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПРЕЗЕНТИРАН „МУНИ“ СИСТЕМОТ ЗА КОМУНИКАЦИЈА СО ГРАЃАНИТЕ
Untitled Document

Вршителот на должност  градоначалник Константин Георгиески денеска присуствуваше на презентација на  „Муни“ апликацијата  со чие воведување   би се овозможило поголема интеграција меѓу општинските сектори и  јавните претпријатија во насока на подобра и поквалитетна   комуникацијата со граѓаните.

Системот за комуникација е составен од три подсистеми кои може да функционираат независно или сплотени во еден.

 Апликацијата за граѓаните ќе биде достапна на нивните смарт телефонски уреди кои на таков начин ќе може да плаќаат  месечни сметки за различни видови комунални давачки или да се обраќаат директно до општинските служби  кои се задолжени  за решавање на конкретниот проблем.

„Муни“ системот за комуникација меѓу општинските служби и граѓаните во моментов одлично функционира во Љубљана, Р. Словенија.

 

Прочитано:  243  пати
Објавено на: 05.03.19
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©