Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПРОДОЛЖУВА УРЕДУВАЊЕТО НА ДРВОРЕДОТ ПО УЛ.„ДИМИТАР ВЛАХОВ„
Untitled Document

Продолжува хортикултурното уредување на дрворедот од лигуструми по ул.„Димитар Влахов„ која добива нов лик со поставување на украсни штитници околу секое стебло, околниот простор се разубавува со ниски зимзелени грмушки и сезонско цвеќе од видот „бегонија„. Во првата фаза се поставува  систем за наводнување на принципот „капка по капка„,  а потоа следи хортикултурното уредување.

Овие активности ги реализираат екипите на „Паркови и зеленило„ при Ј.П.„Охридски Комуналец„ во согласност со Програмата за јавно зеленило за 2015 год. во која беше опфатено реконструирањето на дрворедот по ул.„Димитар Влахов„. Во месец јуни се започна со уредувањето на потегот од општинската зграда до пресекот со ул.„Македонски Просветители„ каде се уредени 40 стебла од дрворедот, а сега се уредува потегот од општинската зграда до централната градинка „Јасна Ристеска„. На овој потег ќе се уредат 10 стебла, а во наредниот период ќе биде опфатени преостанатите 30 стебла на потег до пресекот со ул.„Јане Сандански„.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1366  пати
Објавено на: 18.08.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©