Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПОВЕЌЕ АКТИВНОСТИ НА МЈП ПРОАКВА РЕ ВОДОВОД ОХРИД
Untitled Document

Во текот на изминатиот ден, МЈП Проаква РЕ Водовод Охрид спроведе успешна активност со цел навремено, поквалитетно и безбедно водоснабдување, како и за избегнување на потешки дефекти во претстојната сезона.
 
Имено , екипите на МЈП Проаква РЕ Водовод Охрид извршија измивање на резервоарите „Кале“ и „Студенчишта“ и измивање на сите водоводни линии на град Охрид и оклоните населени места чии  водоводи се под надлежност на МЈП Проаква РЕ Водовод Охрид.
 
Покрај ова беа санирани и заменети голем број вентили од поголеми профили  и тоа:
Санација на вентили на  ул.Бул.Туристичка ф200мм и ф250мм, ул.15-ти Корпус ф 150мм, ул.Стив Наумов ф 125мм,  ул.Димитар Влахов ф 250мм, нас.Рача ф 200мм, нас.Варош ф 200мм,  нас.Исток ф 200мм, ул.Мак.Просветители ф 80мм и ф 200мм, ул.Крали Марко и Абас Емин ф 300мм.
 
Се изврши и монтирање на нови вентили на  ул.Бул.Туристичка ф 200мм, Градски Пазар ф ф100мм,  ул.Железинчка и ул.Абас Емин ф 200мм, Нас.Исток ф 80мм.
 
Прекинот на водоснабдувањето беше искористен и за спроведување на тековни активности како  промени и санации на вентили и водомерни броила на индивидуални потрошувачи и правни лица ,како и санација на водоводни линии во непристапни терени кои екипите навремено ги санираа.
 
Воедно упатуваме благодарност до Противпожарната Единица Охрид за укажаната помош и ассистенција при измивањето на резервоарите. 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1365  пати
Објавено на: 07.04.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©