Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПОТОНАТИОТ БРОД “МИС СТОН“ ИЗВЛЕЧЕН ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
Untitled Document

Денес се надмина инцидентот со бродот “Мис Стон“, кој делумно беше потонат во каналот Студенчишта и од кој беше излеана мала количина нафта,. Со помош на брод од Хидробиолошкиот завод и дигалка бродот беше исправен и прицврстен во близина на хангарот од Хидробиолошкиот завод. Се очекува во наредните денови бродот да се дислоцира  од каналот. Во целиот зафат учествуваше и екипа на ЈП “Нискоградба“, која со пумпи претходно ја отстрани водата од внатрешноста на бродот.

Во текот на вчерашниот ден, екипа од Капетанијата и пристаништа од Охрид, со специјални абразивни средства, успеја да ја неутрализира најголемата количина излеана нафта.

Прочитано:  1590  пати
Објавено на: 20.11.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©