Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОДБЕЛЕЖАНИ 1002 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ЦАР САМУИЛ
Untitled Document

Со историски час на учениците од основните училишта, денеска  во Самуиловата тврдина, беше одбележана  1002 годиншнината од смртта на Цар Самуил.
Професорите по историја од основните училишта, во рамките на годишните наставни програми , зборуваа за Цар Самоил и неговото владеење. При тоа на учениците подетално им беа објаснати најважните делови од тврдината и нивната функција за време на постоењето на Самуиловото царство.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1380  пати
Објавено на: 06.10.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©