Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СРЕДБА НА В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ СО ДИРЕКТОРОТ НА ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО И УРБАНИЗАМ ЉИМАНИ
Untitled Document

Унапредувањето на соработката во областа на справувањето со бесправното градење, беше тема на работниот состанок на в.д градоначалник на Охрид Константин Георгиески и директорот на Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам  Локман Љимани.

На средбата заеднички беше констатирано дека е потребна поефикасна и координирана соработка меѓу двете институции и креирање на применливи мерки за спречување на дивото градење на индивидуални и колективни стамбени згради.

Прочитано:  227  пати
Објавено на: 04.01.19
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©