Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
РАБОТНА СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА СО ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНИТЕ ОХРИД И ДЕБРЦА
Untitled Document

Министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, заедно со директорот на Бирото за регионален развој и Центарот за развој на Југозападниот плански регион денес имаше  работна средба со градоначалниците на општините Охрид и Дебрца, Јован Стојаноски и Зоран Ногачески.

На средбата, што се одржа во кабинетот на градоначалникот Стојаноски, се разговараше за развојните можности и приоритети на единиците на локална самоуправа во контекст на процесите на децентрализација и регионален развој.Заеднички беше констатирано дека локалните самоуправи од регионот, со поддршка на централната власт, треба да ги интензивираат активностите за привлекување инвеститори во технолошко- индустриската развојна зона што се наоѓа меѓу Охрид и Струга, да аплицираат за трансграничните проекти и проекти  за конкурентност во туризмот.

Прочитано:  219  пати
Објавено на: 10.12.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©