Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПОРАДИ ФИНАЛНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ УТРЕ ПРЕКИН ВО СООБРАЌАЈОТ НА ДВОЈНИОТ КРУЖЕН ТЕК КАЈ ОХРИДСКА БАНКА
Untitled Document

Во тек се финални подготовки на подлогата за асфалтирање, нивелирање и збивање на тампонскиот слој како и поставување на сливници во последните две фази од градба на кружниот тек на пресекот на бул. „Туристичка” и ул.„Македонски Просветители“.

Според планиранта динамика на изведувачот, поставувањето на првиот слој на асфат за порамнување ќе отпочне утре во периодот помеѓу 11 и 15 часот поради што делови од улиците „Македонски Просветители“ и „7 Ноември“ ќе бидат затворени за сообраќај. Во зависност од временските услови односно максималните дневни температури се очекува поставувањето на завршниот слој на асфалт на оваа крстосница во последните две фази од градба да биде во деновите недела односно понеделник 20.12 и 21.12.

По завршувањето на асфалтирачките работи на оваа кружна крстосница изведувачот ќе ја постави комплетната хоризонтална и вертикална сигнализација на целата крстосница по што сообраќајот ќе се овива според новиот режим на сообраќај.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1371  пати
Објавено на: 18.12.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©