Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ ПОСТАВУВА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ СТИВ НАУМОВ“
Untitled Document

Екипите на Јавното претпријатие „ Нискоградба“ деновиве интензивно работат  на поставување  на фекална канализација на крак на ул. „ Стив Наумов“ со приклучување на главниот вод на истата улица. Должината на канализациониот крак е 100 метри и ќе се поставуваат цевки со дијаметар Ф- 200 .Предвидено е изведување на 5 приклучни шахти, а  вкупната вредност на зафатот е  350.000 денари.

Паралелно, екипите на ова јавно претпријатие вршат нивелација на канализациони шахти на ул. „ Ванчо Николески“  во с. Лескоец. Нивелацијата се изведува по поставување на асвалт со што е решено барањето на жителите на ова населено место .Воедно  санирана е  водоводна шахта по отстранување на дефект на шибер на паркингот  кај „ Канео“  во стариот дел на градот.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1371  пати
Објавено на: 25.02.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©