Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА ТЕМА: „ИСЧИСТЕТЕ ГИ ДВОРОВИТЕ СВОИ , ЕСЕНТА ЌЕ ГИ НАСЛИКА СО НАЈУБАВИ БОИ“
Untitled Document

На ликовниот и литературен конкурс на тема : „ИСЧИСТЕТЕ ГИ ДВОРОВИТЕ СВОИ , ЕСЕНТА ЌЕ ГИ НАСЛИКА СО НАЈУБАВИ БОИ“ пристигнаа многу трудови во кои е искажана целата креативност на децата и сите учесници заслужуваат пофалби за вложениот труд. Комисијата по разгледување на  пристигнатите литературни и ликовни творби го  изврши  следниот избор:

Од пристигнатите литературни творби награди освоија :

-    Прва награда во висина од 7.000,00 денари  Софија Милевска, V одделение од ОУ „Григор Прличев“ Охрид
-    Втора награда во висина од 5.000,00 денари, Кристина Цветкоска VIII одделение , од ОУ „Христо Узунов“ Охрид
-    Трета награда во висина од 3.000,00 денари, Марио Митрески   IV одделение, од ОУ „Братство Единство“ Охрид
Од пристигнатите ликовни творби награди освоија :
-    Прва награда во висина од 7.000,00 денари  Лиле Размоска VIII ,  одделение, од ОУ „Св.Наум Охридски“ с.Пештани  Охрид  
-    Втора награда во висина од 5.000,00 денари Стефан Деспотоски,  V одделение, од ОУ„ Григор Прличев “ Охрид  
-    Трета награда во висина од 3.000,00 денари Петар Илоски, II одделение , од ОУ „Кочо Рацин“ Охрид        

Се молат наградените ученици во придружба на родител да достават трансакциски сметки во Одделението за заштита и влијание врз животната средина во канцеларијата на ул. Димитар Влахов  над Црвен крст  Охрид

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1371  пати
Објавено на: 08.11.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©