Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ДОНАЦИЈА ЗА ЈОУДГ„ЈАСНА РИСТЕСКА“
Untitled Document

Во групите на ЈОУДГ „ Јасна Ристеска“ кои работат во дислоцираните простории во  селата Лескоец, Велгошти и Пештани ,како и во населбата „ Радојца Новичиќ“, денеска  беше примена донација од играчки, теелевизори, ДВД- плеери и косилки за трева во износ од 1.000 евра.

Донатор е Горан Карлсон од Шведска, а во негово име донацијата ја предаде охриѓанецот  Милан Стојчески , кој долги години живее во Шведска и  важи за потврден поддржувач на бројни хуманитарни и други манифестации. Организатор е на првиот саем за туризам во Гетебург, Шведска, каде ја промовира Република Македонија, особено низ природните и културни убавини на Охрид.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1358  пати
Објавено на: 05.09.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©