Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
УГОСТИТЕЛИТЕ ВО НАЈСКОРО ВРЕМЕ ДА ГИ ПОДМИРАТ ОБВРСКИТЕ ЗА ЗАКУП НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ
Untitled Document

Општина Охрид упатува апел до сопствениците на угостителските објекти кои не ги подмириле обврските  за краткотраен закуп на градежно земјиште тоа да го сторат во најскоро време затоа што во спротивно ќе бидат санкционирани од соодветните инспекциски служби и не ќе може да поднесуваат барања за тековната година.

Износите кои треба да се платат се определени според квадратурата на проектот за поставување урбана опрема, согласно договорите кои ги склучиле.

Општина Охрид има издадено околу 38 одобренија за угостителски објекти за користење на градежно земјиште за 2018 година, а околу 25 угостителски објекти не ги имаат подмирено обврските за таа година.  Вкупните обврски по однос на закуп на земјиште и комунални такси  изнесува 2.230.863  денари и должниците треба да го платат најдоцна до 31.01. 2019 година.

Согласно со Програмата за поставување на урбана опрема донесена на последната седница на Советот на општина Охрид, објавена во Службен гласник 1 се повикуваат сите заинтересирани правни лица за поставување урбана опрема за 2019.

 

Прочитано:  165  пати
Објавено на: 24.01.19
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©